Nyhet: Pressrelease - Besöksrekord

Det har aldrig förr sökts efter så mycket begagnade bildelar som nu. I mars 2010 hade www.bildelsbasen.se det rekordhöga besökantalet på 473 027 enligt Google Analytics!

Större efterfrågan på begagnade bildelar
Allteftersom bildemonteringarna på www.bildelsbasen.se kompletterar sina bildelar med både pris, bilder och fraktkostnader har ett köp av en begagnad bildel både blivit enklare och mer attraktivt än tidigare.

- Det är möjligt att lågkonjunkturen kan ha varit en orsak till det rejäla besöksrekordet. Bilägaren väljer att åtgärda sin gamla bil istället för att byta ut den. Vår nya version av www.bildelsbasen.se som släpptes i maj 2009, lär också vara en bidragande faktor då den förenklat och förtydligat bildelsköpet, säger Roland Jonsson, operativ chef på Bildelsbasen AB.

Ökande av besökarantal år efter år
Sedan 1996 har www.bildelsbasen.se ständigt ökat i besökarantal. Men det är dock de senaste åren då ökningen skett i större proportioner. En jämförelse mellan mars månad 2007 och mars månad 2010 visar en ökning på hela 74%! (från 271 197 besökare till 473 027 besökare)

Fler anslutna företag
Det är inte bara besökarna som har ökat på sajten utan även anslutna företag. Företaget bakom Bildelsbasen.se har nyligen släppt ett internetbaserat inlagringsprogram av bildelar som lockar både stora och små företag. Allt från auktoriserade bilhandlare, märkesverkstäder och självklart även bildemonteringar. Programmet, vid namn Offix, är framtaget för att lagra in bildelar men kan också kopplas till externa program som exempelvis ett faktureringssystem.

Publicerad:
2010-04-28

Källa:
Bildelsbasen AB

Bildelsbasen.info - © Bildelsbasen AB